Introductie

Ontstaan van Jeugdspoar

Rond 1974 hielden de verkenners ermee op activiteiten voor jongeren te organiseren. Deze activiteiten vonden in die tijd plaats in “de Blokhut”. Er was op dat moment geen organisatie meer die voor de jeugd activiteiten organiseerden. Het bestuur van de Wissel vond dat er toch iets voor de jeugd moest komen en ging met elkaar om tafel. Samen met een aantal vrijwilligers begonnen zij weer activiteiten te organiseren voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Door de toenemende belangstelling van jongeren is in 1976 officieel Jeugdspoar ontstaan.

Hoe werkt Jeugdspoar

Stichting Jongerenvereniging Jeugdspoar is opgericht met als doel de jeugd (12 tot 16 jaar) van Sint Nyk en omstreken te vermaken. Dit doel is nog steeds gelijk. Jeugdspoar bestaat uit een bestuur van enthousiaste vrijwilligers in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar. Het Jeugdspoar seizoen begint in september en eindigt na het Hemelvaartweekend. Eén keer in de drie weken wordt een activiteit georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn: after summer party, halloween, bowlen, koken, zwemmen, casino, quiz avond, film avond of een educatieve avond (bijv. met de brandweer of politie). Bijna alle activiteiten vinden plaats in Jeugdsociteit “de Wissel”. Traditiegetrouw word het seizoen afgesloten met kamp. Dit vind altijd plaats in het Hemelvaartweekend.

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar?! Kom dan eens langs bij één van onze activiteiten! Eerstvolgende activiteit kun je vinden in de agenda.